Wat een indrukwekkend land!
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
12 Juli 2009 | IJsland, Reykjavik
We zijn nu 5 dagen in IJsland en hebben al zoveel indrukken opgedaan dat we niet goed weten waar te beginnen... Bij het begin zul je denken? Nou we gaan een poging wagen!
De vlucht naar IJsland was geweldig, het laatste half uur hadden we prachtig zicht op het zuiden met de grote imposante gletsjers. Een goed voorproefje voor wat komen gaat!
Na de goede vlucht hebben we onze Suzuki Jimny opgehaald, een echte stoere 4 WD!
DAG 2
Na een nachtje in Reykjavik zijn we ´s ochtends vroeg vertrokken.
Via de woeste binnenland route Kaldidalur reden we richting het noorden. Onderweg mooie stops gemaakt waarbij Sander direct vriendschap sloot met de vogels op IJsland.. hij werd aangevallen!! Ik lag in een deuk :)Voor iedereen die nu bezorgd is (zullen er maar weinig zijn, zegt ie zelf), hij zit nog gewoon heelhuids naast me.
Na de mooie watervallen Hraunfossar en Barnifoss hebben we gewandeld bij de explosiekrater de Eldborg. Deze hebben we ook beklommen.
DAG 3 - rondje schiereiland Snaefellsness
Vandaag hebben we het schiereiland rondgecrosst. Het wordt ook wel IJsland in een notendop genoemd. Het weer is ons goedgezind en we keren dan ook verbrand terug bij het hostel. Onderweg hebben we genoten van de bergen, de gletsjer Snaefellsjokull, de gitzwarte stranden met imposante rotsen, zeehonden en de honderden vogels. Daarnaast was het op de route opletten voor schapen en koeien op de route.
DAG 4 - Op naar het noorden
We rijden verder naar het noorden waar we een rondje Vatnses doen. Dit schiereiland staat bekend om de zeehondenkolonies. Deze liggen allemaal lui uit te buiken op het strand voor ons hostel. Het zijn nieuwsgierige beestjes, net als wij!
Daarnaast hebben we nog de Kologlufjur kloof bezocht en daar troffen we naast 2 prachtige watervallen ook twee roofvogels met jongen aan.
DAG 5 - Myvatn here we come!
Een lange autoreis hebben we vandaag gehad, maar door leuke stops onderweg was dat helemaal niet erg.
De route was schitterend en de stop bij de kloof Kotagil betoverend.
Deze kloof hebben we met de nodige halsbrekende toeren (een rivier doorsteek, schuifelen door het water over gladde stenen) bedwongen. Het resultaat naast natte voeten, een prachtige waterval en het alleen op de wereldgevoel!
Nu zitten we in ons 4de hostel, met internet dit keer. De omgeving is hier schitterend maar het stinkt naar rotte eieren. We hebben zojuist nog een mooie wandeling gemaakt door een solfietengebied met modderpoelen.
Wat een gebied, de kleuren, geuren en de geluiden. Onbeschrijfelijk!
De komende twee dagen gaan we de omgeving nog verder bekijken. Naast enkele wandelingen gaan we dinsdag walvissen kijken, als ze zich natuurlijk niet verstopt hebben...
IJsland is echt super mooi, dit roepen we dan ook om de haverklap...
Voor de fotos en filmpjes, kom maar op bezoek! Het zijn er nu al teveel.
To be continued
Groetjes Sander en Suzanne
12 Juli 2009 - 20:58
Suzanne Nievergeld - Van Den Acker:
Fotos plaatsen lukt helaas niet. Dit proberen we later nog eens -
13 Juli 2009 - 07:41
Charlotte:
Hyllo S & S!
Wauw, wat klinkt dit al fantastisch! Heyb weyl wayt moeyte met het lezen van sommige Ijslandse woorden... maar goed... dat krijg je vast vanzelf onder de knie als je er bent. Is het weer ook een beetje 's zomers, of zeg ik nu iets raars? Ben wel benieuwd naar het weer, wie weet wil ik er met 'n zonnetje erbij ook nog 's naar toe?! ;p
XX Geniet ervan samen! -
13 Juli 2009 - 07:55
Hein Kanters:
Kan het nog leuker.
Ik moet nog steeds werken hoor en heb dus nog geen vakantie.
Zo te horen moet ik een "rondje IJsland" boeken.
Veel plezier. -
13 Juli 2009 - 10:41
Eefje:
Ben idd wel heel nieuwsgierig naar foto's en filmpjes zo na dit verhaal. Veel plezier nog! -
13 Juli 2009 - 11:39
Nikki:
Dat klinkt echt heerlijk zeg! Het landschap moet echt overgeweldigend zijn! Ik ben zo jaloers;).
Heel veel plezier verder!
xx -
13 Juli 2009 - 12:50
Pauline:
Op hoeveel staat de knackebrotjesteller momenteel? :p
Hihi, grapje!
De geur van rotte eieren is inderdaad onbeschrijfelijk, of bedoelde je niet de stank van het land? ;)
Nu serieus: ik kom graag een keer langs om de foto's te bekijken en de verhalen in geuren (rotte eieren, mmm...) en kleuren te horen!
Ga lekker verder met genieten en ik hoop zo dat je morgen walvissen ziet! En anders vriendlief in het water kiepen zoals ik eerder al zei, dan komen er iig andere wezentjes kijken/proeven :D Gegarandeerd mooie actiefoto's!
Liefs, Pauline -
14 Juli 2009 - 08:36
Kristel:
Hi sis and san;)
Mooie foto's en leuk verhaal, op een hele andere manier geschreven als de verhalen over Zweden. Ik hoef alleen vanmiddag te werken dus ik ben nu lekker vrij! Zaterdag gaan we in het NH hotel bij Pim eten en papa en mama blijven slapen. Gezellig he! Jullie heel veel plezier nog en ik wil alle foto's zien!!
Liefs Kris
P.S. Autootje bevalt goed, alleen krijg het klepje van t kastje nog steeds niet los(ga even naar de garage hier in volkel denk ik, want ik mis de radio!!!) -
14 Juli 2009 - 20:13
Opa:
Kijk eens hoe hip ik ben! Ik zit op jouw site te koekeloeren! Veel plezier nog en ik zal de verhalen wel eens gaan lezen. Groetjes Opa -
14 Juli 2009 - 21:38
Gerard V.d.Berg:
Goede dag,
Het is dus echt top!!
We zien uit naar de foto`s en de verhalen.
hou doe -
15 Juli 2009 - 07:20
Mama:
Hallo S$S
Ik had gisteren al een berichtje geplaatst, maar het staat er niet op, foutje.
Ik hoorde gisteren van papa dat jullie walvissen hebben gezien en dat de zee ruw was, maar niet zeeziek geweest. Super gaaf.
Ik hoop wel dat het iets warmer wordt voor jullie,anders heb je het gevoel dat je op wintersport bent geweest ipv zomervakantie(grapje).
Nog heel veel plezier samen en nog een weekje genieten!
Liefs en groetjes Mama -
15 Juli 2009 - 10:48
Djadi:
hee suus en sander!
Wow wat een mooi land moet dat zijn! Ben heel benieuwd naar nog meer fotos. De walvissen hebben jullie inmiddels gezien begreep ik? zijnze echt zo groot?
Heel veel plezier nog!
Kus djadi -
15 Juli 2009 - 10:54
Marijn:
Wat zijn jullie toch gezegend! ;)
Het ziet er supermooi uit. Heel veel plezier nog!
xx