Zandhappen en genieten
Door: Sander en Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
20 September 2010 | Marokko, Meknès
Na een lange rit zijn we in Meknes aangekomen. Even een korte update van de laatste dagen.
Dag 7
Vandaag zijn we naar de woestijn gereden. Het werd onderweg steeds armer en het ruwe landschap veranderde in steeds meer zand.
Ineens dook het bordje hotel Yasmina op en moesten we een uur lang hobbelen over een zandweg. Een ervaring op zich en wat miste wij een 4x4 wagen.
Het hotel was schitterend en grensde aan de woestijn.
In de middag heerlijk geluierd bij het zwembad en tegen de avond een zonsondergang tocht per kameel gemaakt. Dit was erg leuk.
Dag 8
In de ochtend hebben we een excursie per jeep en prive chauffeur gemaakt door de woestijn.
Onderweg verschillende stops gemaakt o.a. bij een fossielenplaats, berberdorpje en een dorpje met zwarte inwoners uit Mali afkomstig. daar hebben we zelfs meegedanst haha.
Tegen de avond zijn we wederom op de kameel geklauterd om ditmaal te gaan overnachten in de woestijn.
Na een rit van ruim een uur kwamen we aan in het tentenkamp. Na een heerlijk etentje en live muziek (bijdrage van Sander) was het tijd om te gaan slapen. Rond 3 uur was het helder en het zicht op de sterrenhemel was fenomenaal.
Dag 9
Na een redelijk goede nacht werden we vroeg gewekt om de zonsopkomst mee te maken. Hierna weer een uur terug gehobbeld op de kameel.
Na ontbijt en een snelle douche afscheid genomen van het hotel en weer de weg opgegaan.
We verlieten het zuiden via wederom een mooie bergpas, waar we veel Nederlanders met sleurhutten en campers tegenkwamen. Geen idee wat die hier deden.
Na een lange rit kwamen we aan in Midelt. Samen met de gastheer van het hotel zijn we een ritje gaan maken naar een voormalig mijnbouwgebied. De route was spectaculair en zenuwslopend (voor Suus) want de weg was hier en daar grotendeels of geheel verdwenen. Op het einde van de rit kwamen in een verlaten mijnbouwdorp aan. Het was erg spookachtig.
Dag 10
Vanuit Midelt reden we verder naar het noorden. De omgeving veranderde helemaal. De ruwheid werd vervangen door landbouw en cederbossen. Ook de bebouwing veranderde en werd steeds Europeser.
Voor Azrou hebben we een route door het nationaal park Ifrane gereden. Deze liep door cederbossen en grote vlaktes. Ook hebben we veel wilde apen gezien. Op 1 plaats waren ze redelijk tam omdat ze hier gevoerd worden door toeristen, zo ook door ons. Erg leuk en Suus weet nu waar Sander zn looks van heeft ...
Verder op de route moest je goed zoeken naar de apen en deze waren dan ook erg schuw en lieten je niet dichtbij komen.
Uiteindelijk doorgereden naar Meknes omdat we in Azrou geen geschikte locatie vonden.
De komende dagen gaan we enkele koningssteden bezoeken en nog wat relaxen bij het zwembad.
Maar een ding weten we zeker, Marokko is een geweldig land om te ontdekken!
Au bientot!
Suus et San
21 September 2010 - 07:00
Nikki:
Dat klinkt allemaal geweldig zeg! Lijkt me ook een behoorlijke cultuurshock. Veel plezier nog! -
21 September 2010 - 08:53
Kristel:
He afrikagangers!
Klinkt allemaal super en zou willen dat ik ook ff kon overvliegen maar helaaaaaaas wiskunde tentamen ligt op de loer;).
Weekend was echt een ramp, zoals je van mama wel gehoord zal hebben. NIKS voor mij, maargoed hebben we dat ok weer ervaren.
Verder heb ik mijn maatje gevonden die ook verslaafd is aan series kijken(lees: desperate housewifes joehoooeee) en heb ik een productief weekje tot nu toe.
Dus ik ga nu weer aan de slag(zit hier in de bieb heel ijverig te doen:P) dus tot snel en geniet er nog van.
xxx Je (schoon)zus
ps. hoe is het met de schijterij/ors? hihihi -
21 September 2010 - 19:15
Papa:
Moet toch nog steeds nadenken over die aanbieding van die 10.000 kamelen voor onze Suus! Maar ja, het is nou eenmaal zo, dat ik gezwicht ben voor één Limburgse Vlaai. En daar ben ik -als ik er goed over nadenk- (ook) heel erg blij mee!
Wat ik lees is, dat een goede voorbereiding je vakantie tot een droom maakt: jullie maken alles twee keer mee: eerst de planning en daarna LIVE.
Geniet nog een paar dagen, want vakanties zijn zo weer herinneringen!
Veel groeten en ik ben erg benieuwd naar jullie eventeel volgende verslag, maar zeker ook de honderden foto's.
Papa -
22 September 2010 - 10:05
Erik En Evie:
Hoi Sander en Suzanne,
Wat een bijzondere belevenissen! Fijn dat jullie er zo van genieten! We wensen jullie nog een paar fijne koninklijke dagen toe.
Groetjes van Erik en Evie -
22 September 2010 - 10:12
Charlotte:
Hey S&S!
Dat leest weer leuk allemaal! Die overnachting in de woestijn, kamelenrit en zonsopkomst bekijken klinkt als onze Tunesie-reis, schitterend he?! Wij hebben toen ook Berbers bezocht, grappig om te lezen, want dan weet ik zowaar echt waar je het over hebt! ;-)
Hier weer aan het werk. Menno en ik zijn afgelopen zondag wel al gaan Bubbel-ontbijten met jullie bon, het was een heel leuke beleving die we cadeau hebben gekregen! Tnx!
Liefs, Lot